Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dashboard témák

2008.11.28

Ugyan az Xbox 360 merevlemezén (a külön megvásárolható változaton is) alapból van néhány Dashboard Téma, az Xbox Live Piactérről is le lehet tölteni számos újat is. Ezek a Témák az Xbox 360 konzol kezelőfelületét, menüjét változtatják meg új hátterek hozzáadásával, valamint az Xbox Guide menü hátterét is megváltoztatják színekkel és mintákkal. Az Xbox Live Piactéren jelenleg már több tucat játékhoz, filmekhez, zenéhez, sporthoz, stb. tartozó Téma tölthető le.

A játékokhoz tartozó Témák általában a játékokból tartalmaznak képeket vagy grafikákat, a mozifilmekhez (például Mission: Impossible III, X-Men 3) tartozók úgyszintén. Az egyéb Témák (sport: kosárlabda, amerikai foci; Xbox Live: Silver és Gold Témák; egyéb: virágok, tájképek) pedig az adott stílushoz tartozó képeket tesznek be a Dashboard oldalai mögé. A Témák ára nem szabványos, de mind 50-200 Pontig terjedő árért tölthető le. Különböző akciók keretében előfordul, hogy ingyenes Témák is elérhetőek lesznek.

A Témák 5 részből állnak: Xbox Guide háttér, ami az Xbox Guide menü hátteréhez tartozó kép. Live háttér, ami a Dashboard Xbox Live oldalához tartozó kép. Games háttér, ami értelemszerűen a Dashboard Games oldalát változtatja meg. Ugyanilyen elv alapján tartalmaznak a témák Media hátteret és System hátteret is. Az alábbi példa csak egy a több tucat, jelenleg is megvásárolható Téma közül. A Tomb Raider: Legend-hez tartozó, "Karima" nevű témát mutatja be.

Guide háttér:
Xbox Guide háttér

Live háttér:
Dashboard Live háttér

Games háttér:
Dashboard Games háttér

Media háttér:
Dashboard Media háttér

System háttér:
Dashboard System háttér

Fontos: Mi magunk is rakhatunk be háttérnek saját fényképet a Dashboard-ra, de ilyenkor az összes oldalon ugyanazt a képet fogjuk látni. Csak a letölthető Témák teszik lehetővé, hogy az egyes oldalakon külön képek legyenek betéve háttérként.