Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Játékosképek

2008.11.28

Minden Xbox Live felhasználó saját Játékosképeket rakhat fel Játékoskártyájára. Ezek a négyzet alakú, a kártya bal oldalán elhelyezkedő képek (ahogy azt az Alapfogalmak szekcióban látni is lehet) csak a játékos egyéniségét, kedvenc játékát, filmjét, preferenciáját fejezik ki, más jelentőségük nincsen. A Játékosképek ugyanúgy működnek, mint az avatar az Internet különböző fórumain: egyéniséget kölcsönöz a felhasználóknak.

Az Xbox 360 konzol merevlemeze (a külön megvásárolható is) alapból tartalmaz Játékosképeket, melyek közül az újonnan regisztráló felhasználó választhat. Később az egyes játékok maguktól is nyithatnak meg Játékosképeket, illetve az Xbox Live Piactérről lehet őket letölteni. Az akciós, alkalmanként ingyenes képek mellett hozzáférhetőek külön-külön (20-50 Microsoft Pontos áron), illetve csomagban (Picture Pack, 150-200 Microsoft Pontos áron) is. A felhasználó bármikor válthat Játékosképet, bármennyiszer felhasználhatja ugyanazt a képet, és akármennyi képet letölthet, csak a tárolókapacitás szab határt. A Játékosképekre és -csomagokra is vonatkozik az, hogy ha a felhasználó fizetett érte, majd később letörölte, utána bármikor ingyen letöltheti újra.

Az alábbiakban négy Játékoskép-csomagot láthattok példaként. Ezeken kívül jelenleg már többszáz játékokhoz (Halo 3, Dead Rising, Tomb Raider: Legend, Oblivion, stb.), filmekhez (Mission: Impossible III, X-Men: The Last Stand, stb.), zenékhez és egyebekhez (adidas, Penny Arcade, sportok, életstílus, stb.) kapcsolódó Játékoskép tölthető le. A kínálat természetesen folyamatosan bővül.

Perfect Dark Zero Játékosképek 1

Perfect Dark Zero Játékosképek 2

Conker Játékosképek 1

Conker Játékosképek 2

Fontos: 2006 második felében egy webkamera kiegészítő jelenik meg Xbox 360-hoz, amellyel, a tervek szerint saját fotókat készíthetünk majd, és ezen képeket Játékosképként is használhatjuk majd.