Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Xbox Live

Cikkek

Mi az Xbox Live?

2008.11.29

Az Xbox Live a Microsoft komplex internetes szolgáltatása az Xbox és Xbox 360 játékkonzolok tulajdonosai számára. A rendszer elsődleges célja az internetes játék, a játékosok közötti gyors, egyszerű kommunikáció, a világhálón terjesztett tartalmak, játékok elérhetővé tétele és az Xbox és Xbox 360 társadalom hatékony összefogása.

 

Silver és Gold csomag

2008.11.28

Aki hallott már az új, Xbox 360-hoz köthető Live szolgáltatásról, az minden bizonnyal hallotta azt is, hogy két "szint" létezik: Silver (Ezüst) és Gold (Arany).

 

Alapgogalmak

2008.11.28

A kibővült, új szolgáltatásokat tartalmazó és kínáló Xbox Live egy sor új, eddig ismeretlen fogalmat hozott be a köztudatba. Ezeket célszerű eredeti, angol nevükön emlegetni, ahol lehet, hiszen ez sokkal egyetemesebb és érthetőbb a játékosok nagyobbik része számára, mint az esetleges félrefordítások.

 

Szükséges eszközök

2008.11.28

Ahhoz hogy igénybe tudjuk venni az Xbox Live szolgáltatást, alapvetően két kötelező, és néhány opcionális eszközre van szükségünk.

 

Regisztráció

2008.11.28

A regisztráció folyamata néhány egyszerű lépésből áll. Az egyes lépéseket nem ismertetem részletesen, a képernyőkön megjelenő információk ugyanis egyszerűek, áttekinthetőek és érthetőek. Van azonban néhány nehezen értelmezhető, és fennakadást okozó részlet, amire itt találhattok megoldást.

 

Kompatibilitási lista

2008.11.28

Az Xbox 360 lejátsza az Xbox játékok egy részét, de nem mindet. A hivatalos kompatibilitási lista alább látható.